Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Ramirent, inriktning försäljning och affärer

Business ControllerSolna

Är du en stjärna på analys med stort intresse för försäljning och affärer? Vi söker nu en affärsdriven Business Controller med god analytisk förmåga. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära med en vilja att förstå affären.

Vad kan Ramirent erbjuda dig?
På Ramirent är våra värderingar ”Smooth Service with a Smile”. Detta gör Ramirent till en arbetsplats präglad av entusiasm, en trevlig stämning och god laganda. Ramirent är också ett starkt utvecklingsorienterat företag som värderar sina medarbetare högt. Våra olikheter, erfarenheter och kunskaper driver Ramirent framåt. När du arbetar hos oss utvecklas du med företaget; dina insatser och initiativ uppmärksammas tillsammans med dina ambitioner att utvecklas inom verksamheten.

Om rollen
Du kommer vara del av ett controllerteam som tillsammans arbetar för att utveckla bolagets processer för uppföljning och analys av verksamhet och affär. Du kommer även vara en del av den kommersiella ledningsgruppen. Rollen rapporterar till Head of Business Control och har en streckad linje till Kommersiell chef där du förväntas agera bollplank. Tjänsten är placerad i Solna.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller kommer att vara:

 • Analysera försäljningsutvecklingen och bidra med förslag på åtgärder i syfte att förbättra lönsamheten
 • Delta i utvecklingen av relevanta nyckeltal för uppföljning och styrning
 • Sammanställa och analysera månadsbokslut
 • Stötta den Kommersiella chefen och säljorganisationen med analyser och uppföljning
 • Utveckla och följa upp sales pipeline 

Din profil

 • Vi ser att du har genomgått för rollen relevant högskoleutbildning
 • Du har 3-5 års erfarenhet från liknande roller
 • Du har mycket goda kunskaper i Excel och PowerPoint
 • Kunskap i PowerBI är meriterande
 • Förmåga att nyttja affärssystem och IT-verktyg
 • Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som i skrift

För att lyckas i rollen som Business Controller tror vi att du som person är affärsdriven, analytisk och har förmåga att ta egna initiativ. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med medarbetare på alla nivåer i organisationen är det även viktigt att du är serviceinriktad, prestigelös, att du trivs i mötet med andra och att skapa goda relationer. I tjänsten kommer du behöva kunna hantera stora mängder ”komplex” data. Rollen kräver att du är självgående och har ett driv att utveckla uppföljningen inom säljområdet.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Ramirent med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nadja Linder, nadja.linder@mpya.se eller Italo Paras, italo.paras@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Ramirent AB

RAMIRENT AB är marknadsledande inom svensk maskinuthyrning. Ramirent hjälper sina kunder att öka så väl säkerheten som effektiviteten ute på arbetsplatserna. Det gör företaget genom att leverera de bästa maskin- och säkerhetslösningarna med en oslagbar service och kunskap. Kundcenter finns över hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Ramirentkoncernen har verksamhet i nio länder och tillhör sedan 2019 Loxamgruppen som är ett av Europas ledande företag inom maskinuthyrningsbranschen och världens fjärde största maskinuthyrningsbolag. Besök oss på www.ramirent.se eller följ oss på Facebook och Linkedin

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv