Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till NCC Infrastructure

Business ControllerStockholm

Här finns en fantastisk möjlighet för dig som idag arbetar som Business Controller och trivs i en affärs- och verksamhetsnära roll. NCC värnar om ett hållbart arbetsliv och här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans!

Affärsområde NCC Infrastructure är ett nordiskt affärsområde med en omsättning på ca 18 miljarder SEK som driver stora och komplexa projekt samt bygger och förnyar infrastruktur i lokalsamhället.

Om rollen
I rollen som Business Controller inom Infrastructure och med ansvar för Region Stockholm tituleras du Avdelningscontroller. Du har det övergripande ansvaret för att leda och utveckla ekonomistyrningen inom avdelningen. I tjänsten ingår att stödja, analysera och följa upp verksamheten. Det innebär ansvar för budget- och prognosarbete, utfallsrapportering samt bokslut. Du har ett nära samarbete med avdelningschef och övriga verksamhetschefer med vilka du bland annat följer upp avdelningens projekt avseende lönsamhet och kassaflöde. För att trivas i rollen behöver du ha förmåga att skapa och bibehålla goda relationer samt den initiativförmåga som krävs för att självständigt driva arbetet framåt.
Du ingår i ledningsgruppen för avdelning Stockholm och rapporterar till divisionscontrollern för division Civil SE Sthlm/North. Placeringsort är Solna där NCC har sitt huvudkontor.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ansvar för budget och prognos
  • Analys och rapportering av utfall
  • Årsbokslut
  • Uppföljning av avdelningens projekt med fokus på lönsamhet och kassaflöde
  • Aktivt delta i ledningsgruppen för avdelningen

 

Kvalifikationer och egenskaper
Vi ser att du har en akademisk examen eller motsvarande med några års erfarenhet av en affärsinriktad och analytisk roll som Controller eller motsvarande i ett större bolag, gärna noterat. Du har god förståelse för ekonomifrågor och ett stort verksamhets- och affärsintresse. Du har en förmåga att utföra analyser, sammanfatta och dra relevanta slutsatser. Erfarenhet från byggbranschen, successiv vinstavräkning och Power BI är meriterande.

Rätt personlighet är en framgångsfaktor i denna roll. För att trivas i rollen ser vi att du är driven, har en hög analytisk förmåga samt är utvecklingsfokuserad. Du ser inte bara vad som ska göras, du ser även till att få det genomfört och har ett starkt engagemang. Du har ett stort intresse för affären och trivs i en roll med många kontaktytor där du får nyttja din kommunikativa förmåga.

Vad kan NCC erbjuda dig?
På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra över 14 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans!

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar NCC med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Helén Lissäng helen.lissang@mpya.se. Vi tar emot ansökningar och gör urval löpande så tveka inte att ansöka. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Om NCC Sverige AB

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att drivakomplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan påkunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiellfastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt ochstenmaterial. 2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda.NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv