Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till GPV

Business ControllerVästerås

GPV befinner sig mitt i en stor förändrings- och utvecklingsresa. Nya arbetssätt, nya mål och ny kultur. Vi är inte framme än, men som man säger ”det är inte målet, det är resan”. Nu söker vi dig som vill kroka arm med oss och vara med på färden. Vi tror inte att du som söker rollen som Business controller går igång på förvaltning, upprätthållande av gamla rutiner eller samma plats i fikarummet varje dag. Vi tror snarare att du går igång på motsatsen: nya arbetssätt, förbättrade rutiner och kontakt med nya människor. För att sammanfatta det hela: Du räds helt enkelt inte att testa nya sorter i kaffeautomaten! Vem vet hur en Wiener melange smakar innan man har testat?

Som Business Controller på GPV arbetar du nära Finance Manager.
Innan vi går in på innehållet i rollen. Controller betyder inte att du kontrollerar dina kollegor och verksamheten – du är med och står vid styrspakarna – kontrollerna. Det handlar om att analysera och ta fram underlag för operativa och strategiska beslut. Bidra till kraftfulla beslut med tydliga och informativa underlag. Dina verktyg är bla budget och prognos för verksamhetens alla delar; omkostnader, försäljning, produktion och leverans. Lönsamhetsanalyser på produktnivå, utifrån kund eller andra intressanta aspekter. Djupdykande i kapitalbindningsfrågor, lagervärderingar och hastigheter i kombination med övergripande analyser av lönsamhet och resursnyttjande. Nu börjar du förstå vilken spännande roll det är va?

Men hallå? Produktkalkyler, produktionsvarianser och det detaljerade arbetet med effektivt resursnyttjande då? Gör man inte det också? Nej nej! Till det finns det en Cost Controller! Ditt ansvar är att vara en bra kollega och samarbeta med hen! Självklart gäller det alla kollegor på ekonomiavdelningen men även i resten av fabriken. Och den globala organisationen

såklart.

Vem är du?

Du kommer inte till en färdigdefinierad roll där rutiner och processer är satta. Det blir ditt ansvar att skapa och implementera dem. På så sätt bidrar du till förutsättningar för en framtida effektiv och lönsam drift. Det innebär också att din framtida tjänstebeskrivning kommer vara dynamisk.

I övrigt då? God verksamhetsförståelse och analytisk förmåga är viktigt. Du behöver såklart ha arbetat med budget och prognos samt flerdimensionell uppföljning. Arenan global organisation är du bekant med och det är såklart en fördel om du vet hur producerande verksamheter fungerar. Det globala och lokala leder till nyttan av goda kunskaper i både engelska och svenska (tal och skrift). Har du arbetat med processkartläggningar och deltagit i förändringsarbete så är det meriterande. Samma sak med kapitalbindningsfrågor och lagervärdering.

Vi kommer att värdesätta din ansvarsfullhet, din prestigelöshet och dina kommunikativa egenskaper högt.  Att du är lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta med andra tar vi för givet och som ekonom inser du självklart värdet av att vara noggrann och strukturerad i ditt arbete.

Ditt ansvar är att skapa förutsättningar för andra att lyckas. Bara genom det når ni gemensam framgång. Viktigt är att du är lyhörd och inlyssnande för att förstå. Samtidigt som du kan kravställa och vågar fatta beslut.

Vad får du som är unikt?

Möjligheten att vara med från nystart. Där du kommer vara viktig. Och göra skillnad i den utvecklingsresa GPV har inlett. Det kräver att du vågar. Att du vill. Och att du vill vara del av teamet. Tillsammans utvecklas ni och GPV.

Har vi fångat ditt intresse?

I denna rekrytering samarbetar GPV med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker
löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.  Har du frågor eller
funderingar gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Patcha, fredrik.patcha@mpya.se eller 073-203 67 37. Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet
Business Controller till GPV

Fredrik Patcha

Västerås

Konsultchef, Rekryteringskonsult

Vi ses på LinkedIn!

+46 73 203 67 37

Om GPV Sweden AB

GPV är det näst största europeiska företaget inom elektroniktillverkning (EMS). Det är bildat av Enics och GPV som gick samman i oktober 2022. GPV har 19 produktionsanläggningar och 11 kontor på 3 kontinenter och 7500 anställda globalt. Vi erbjuder elektroniktillverkning och ett brett utbud av relaterade tjänster till blue-chip-företag som representerar industriell teknologi, byggteknik, transportsektorn, mätning och kontroll, ”clean tech”, medicinteknik och högteknologi för konsumentmarknaden. Vi tror att resultat skapas av människor. Vi är fast beslutna att göra GPV till ett bra ställe att växa både som person och professionellt. Över olika tidszoner och specialistområden strävar vi efter att överträffa förväntningarna och leverera excellens.
Vårt mål är att skapa värde i allt vi gör – för både våra kunder och för varandra.
Få fart på din karriär och uppnå mer med GPV! Läs mer på https://gpv-group.com

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv