Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Gleerups

Business ControllerMalmö

Vill du vara med och bidra till en bättre skola? Gleerups är en av Sveriges ledande aktörer inom tryckta och digitala läromedel och befinner sig på en spännande förändringsresa. Här kommer en fin möjlighet att arbeta som affärsinriktad Business Controller i en framåt och lönsam verksamhet samtidigt som det finns ett långsiktigt ägande.

Vi söker en erfaren och kommunikativ person som arbetar passionerat med affären i fokus. Du ingår i ledningsgruppen för Gleerups och rapporterar enligt matris till både Gleerups VD och koncernens CFO. Kontoret finns i fräscha lokaler bara några få minuters gångväg från Malmö C.

Gleerups ingår i koncernen Berling Media med huvudkontor i Stockholm.

Ansvarsområden
Du arbetar i nära samarbete med VD och Gleerups ledningsgrupp, den koncerngemensamma ekonomiavdelningen och Business Controllers för övriga bolag. Utöver detta ansvarar du för den löpande dialogen med koncernens externa logistikpartner. Dina huvudsakliga uppgifter är

  • månatliga bokslut och rapportering
  • stödja verksamheten med rapporter och analyser för att utveckla bolagens affärer och lönsamhet
  • ansvara och vidareutveckla budget och prognosarbete
  • ta fram KPI:er och nyckeltal
  • utveckla kalkylmodeller
  • vara speaking partner till Gleerups VD
  • tillsammans med övriga Controllers i koncernen samordna och utveckla rutiner, processer och rapporteringsverktyg

Vem är du?
Vi söker dig som är en analytisk person som trivs med att jobba i en kreativ, agil och föränderlig miljö med högt i tak. Du är en påläst, trovärdig och inspirerande business partner som tar ett aktivt ägandeskap. Vidare är du en smidig lagspelare med en pedagogisk läggning och förmåga att anpassa ditt budskap efter person. Vi tror att du har en akademisk utbildning inom ekonomi och arbetat 7-10 år varav minst fem års erfarenhet i rollen som Controller samt förståelse för redovisning. Du har avancerade kunskaper i Excel och ett intresse för system. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Har vi väckt ditt intresse?
Intervjuer sker löpande, så skicka med fördel in din ansökan så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar Gleerups med Mpya Finance. För frågor är du varmt välkommen att kontakta Jannika Skoglund, 0733-607457, jannika.skoglund@mpya.se eller Amelie Rijpma, 0709-966176, amelie.rijpma@mpya.se.

Ansökan sker via www.mpyafinance.se

Sök jobbet

Om Gleerups

Gleerups är en av Sveriges ledande aktörer för framgångsrikt lärande. Utifrån en stark pedagogisk plattform och ett tydligt användarfokus vill vi bidra till att bygga världens bästa skola och högskola. Genom ett aktivt och nära samarbete med lärare, elever, skolledare och forskare utvecklar vi innovativa verktyg för framgångsrikt lärande. Idag är Gleerups ca 65 anställda och omsatte 202 Mkr år 2020. Läs mer på www.gleerups.se.
Berling Media är en av Sveriges äldsta mediekoncerner. Vårt övergripande syfte är att bidra till att bygga ett gott och socialt hållbart samhälle inom vård, omsorg, skola samt bidra till att rusta kyrkor och församlingar i deras arbete. De tre dotterbolagen Gleerups Utbildning, Gothia Kompetens och Verbum erbjuder produkter och tjänster inom läromedel, kurslitteratur, kompetensutveckling, litteratur, tidningar och möten. Vi är drygt 130 anställda med kontor i Stockholm och Malmö med omsättning på 335 Mkr år 2020. Läs mer på berlingmedia.se

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv