Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Frigoscandia

Business ControllerHelsingborg

Är du en Business Controller med intresse för logistik? Du är efterlängtad!

Frigoscandia är inne i en fas där du som medarbetare verkligen har chans att vara nära affären, jobba från Sverige internationellt och vara med och förändra. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

Vi söker nu en affärsorienterad Business Controller för affärsområdet International Transport, som vill vara med och driva de taktiska såväl som de strategiska beslutsprocesserna. Som Business Controller kommer du att ha en nyckelroll i ledningsgruppen för affärsområdet men har också ett mycket nära samarbete med hela företaget gällande uppföljning av verksamhetens resultat. Dina analyser och beslutsunderlag kommer ligga till grund för företagets fortsatta tillväxt och lönsamhet. Rollen rapporterar till Patrik som är Head of Business Control och du är placerad på företagets huvudkontor i Helsingborg. Patrik är en uppmuntrande och empatisk ledare som är mån om att teamet mår bra och har roligt på jobbet.

Huvudsakliga ansvarsområden som Business Controller:

  • Ansvara för finansiell rapportering, budget, forecast och presentera underlag i business reviews.
  • Ingå i ledningsgruppen för affärsområdet och vara ett beslutsstöd för ledningen och aktivt stödja verksamheten i olika analyser och projekt
  • Leda budget- och prognosarbete för affärsområdet
  • Säkerställa att affärsområdets resultat följer gällande redovisningsregler i de olika länderna
  • Driva förbättringsprocesser och kontinuerligt utveckla verksamheten
  • Genomföra analyser av affärsområdets kostnader och intäkter
  • Stödja organisationen i redovisningsrelaterade frågor

Är det dig vi söker?
Rätt person har en mycket god förståelse och intresse för affärsanalys samt förmågan att hantera och tolka stora mängder av data. Du är en kommunikativ person som blickar framåt och arbetar proaktivt och lösningsorienterat. Du är självgående och vågar utmana och samtidigt stötta. Vidare har du en pedagogisk ådra och har lätt för att skapa bra relationer i organisationen och samtidigt ställa krav. För att vara framgångsrik i den här rollen är du civilekonom och har arbetat som Controller under minst 3-5 år och har god kunskap och förståelse för rapportering och BI-system.

Eftersom du jobbar med Norden och andra länder arbetar du obehindrat på både svenska och engelska, i tal och skrift.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?
Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar Frigoscandia med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Bennet på tel. 070-3755075 eller kristina.bennet@mpya.se eller Johanna Andersson på tel. 070-6555730 eller johanna.andersson@mpya.se. eller Josefin Gorthe Skafar på tel. 072-2111515. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Om Frigoscandia

Frigoscandia driver ett temperaturkontrollerat logistiskt nätverk där vi lagrar och distribuerar livsmedel på ett hållbart och kvalitetssäkert sätt.  Genom våra fordon, lager och terminaler hanterar vi livsmedel från -23 grader till +18 beroende på vilket behov och krav som ställs. Att vara expert på temperaturer är en naturlig del av vårt företags dna. Vår tydliga ambition framåt är att erbjuda våra kunder smarta logistiktjänster som är enkla att hantera och där allt sker i takt med den teknikutveckling som nu möjliggörs i vår bransch. På Frigoscandia driver vi aktivt en rad hårt satta miljömål, där en tydlig ambition är att erbjuda en helt fossilfri fordonsflotta år 2025. Under 2019 stod ett nytt tempererat lager klart utanför Helsingborg och ännu ett stod klart under våren 2021 där dessa lagers miljöpåverkan ska vara minsta möjliga. Förutom lager och distribution i Norden och Europa erbjuder vi olika typer av lagertjänster som infrysning, upptining eller förberedande butiksexponering. Företaget startade under namnet Frigoscandia, en pionjär inom tempererad livsmedel och logistik sedan 1950, där vi sedan starten utgått från Helsingborg. Vår tydliga ambition framåt är att erbjuda våra kunder smarta logistiktjänster som är enkla att hantera och där allt sker i takt med den teknikutveckling som nu möjliggörs i vår bransch.
Kunskap, talang och passion är byggstenarna till vår leverans. Det är i den kombinationen vi realiserar vårt kundlöfte: att göra livsmedel tillgängligt på ett så hållbart och kvalitetssäkert sätt som möjligt. I vårt temperaturkontrollerade logistiska nätverk som spänner sig från Sverige till Norden, och sedan vidare ner genom Europa kommer du som är öppen och nyfiken att hitta många tillfällen att bidra och briljera. Välkommen att följa med oss på en spännande resa.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv