Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business controller till Ernst Rosén

Business ControllerGöteborg

Ernst Rosén bygger för framtiden, vill du vara en del av vår utveckling?

Vi tar nu nästa steg mot framtidens hållbara bostäder och lokaler och behöver komplettera vår organisation med en helt ny roll som blir en viktig del i vår utvecklingsresa. Vi har påbörjat ett arbete för en vidare digitalisering, ett omfattande hållbarhets- och trygghetsarbete och ett större fokus på att utveckla vårt fastighetsbestånd. För att gå vidare med att utveckla processer och fördjupa analyser behöver vi nu förstärka vår organisation med en Business controller. Är du analytisk, kommunikativ och affärsinriktad och drivs av att arbeta i en organisation som är under utveckling? Då är det kanske dig vi söker!

Som Business controller på Ernst Rosén har du ett nära samarbete med verksamheten samtidigt som du arbetar med analys, uppföljning och rapportering på såväl övergripande nivå som bolags- och fastighetsnivå. Då rollen är ny får du möjlighet att utveckla allt från processer till systemfrågor. Tillsammans med bolagets CFO arbetar du även i koncerngemensamma och bolagsspecifika utvecklingsprojekt inom ekonomistyrning, affärsanalys och finansiell och verksamhetsrelaterad rapportering. Du kommer att rapportera till CFO.  

Som Business controller kommer du bland annat att:

 • Utveckla uppföljning, analys och benchmarking inom fastighetsförvaltningen.
 • Delta i arbetet med att internt värdera fastighetsbeståndet, ta fram underlag, ansvara för och utveckla värderingsmodellen.
 • Arbeta med att utveckla, upprätta och följa upp förvaltningens och koncernens långsiktiga finansiella plan och likviditetsprognoser.
 • På uppdrag utföra övergripande analyser och utredningar inom det finansiella området.
 • Delta i arbetet med skuldförvaltningen vilket innebär upphandling av finansiering och räntederivat, bankrapportering, bankkontakter och systemansvar för Nordkap.
 • Förbereda presentationsmaterial, rapporter och presentation av analyser.
 • Bidra och vara involverad i kravställning och utveckling av befintliga och nya systemstöd.

Din profil

Vi ser att du som söker är affärsinriktad, analytisk och lösningsorienterad. Du har ett stort systemintresse och du är van att bygga egna modeller och drivs av att utveckla nya lösningar. Att arbeta effektivt, strukturerat och noggrant och samtidigt leverera i tid är en självklarhet för dig.

Som person är du kommunikativ och trivs i en roll med många kontaktytor. Du har lätt för att samarbeta både med kollegor, leverantörer och samarbetspartners, men har också förmågan att arbeta självständigt och äger ansvaret för ditt arbetsområde. Vi lägger lika stor vikt vid personlighet och inställning som kompetens.

Utbildning och erfarenhet

 • Du är utbildad civilekonom eller motsvarande.
 • Du har några års erfarenhet som Business Controller, eller av arbetsuppgifter som bedöms likvärdigt.
 • Du är en avancerad användare av excel och powerpoint.
 • Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Erfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen ser vi som meriterande.

Vi ser att du delar vår uppfattning om att nyckeln till framgång är när vi gör saker tillsammans och där vi tar vara på varandras unika kompetenser och erfarenheter. Ett genuint intresse för människor och deras utveckling ser vi som en viktig del i att skapa rätt förutsättningar framåt. Vi ser relationer som värdefulla oavsett om det är våra kollegor, partners eller våra kunder. Vårt mål är att förenkla våra kunders vardag samtidigt som vi bidrar till ett tryggare samhälle.

Vi erbjuder

Här får du chansen att bli en nyckelperson inom vår finansavdelning och möjlighet att vara med och utveckla både bolaget och din egen roll framåt. Du arbetar nära företagets ledning och kommer in i organisationen i ett spännande skede där du får vara med och driva vår omställning framåt.
Vi verkar i en spännande bransch där det händer mycket och där vi har möjlighet att göra skillnad.

Du blir en del av en organisation med stort fokus på sina medarbetare och får arbeta tillsammans med härliga kollegor som trivs på jobbet. Vi sitter i ljusa, fina lokaler på Stampgatan mitt i centrala Göteborg.

Så här ansöker du

I denna rekrytering samarbetar Ernst Rosén med Mpya finance. Har du några frågor kring tjänsten kontakta Sandra Hellström på 0701-47 52 33 alt Calle Friberg på 0730-73 36 71. Vi kallar in till intervjuer löpande så tveka inte att ansöka redan idag. Du söker tjänsten via www.mpyafinance.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Om Ernst Rosén AB

Ernst Rosén är ett av de större privatägda fastighetsbolagen i Göteborg. Vår kärnverksamhet är att äga, förvalta och utveckla fastigheter och kvarter, alltid med kunden i fokus. Bolaget grundades 1952 och fjärde generationen är idag verksam i bolaget. Ernst Rosén AB har över 2 200 lägenheter och 61 000 kvm kommersiella lokaler, belägna framför allt i de centrala delarna av Göteborg. Det betyder att vi är en betydelsefull aktör i de delar av staden där vi är verksamma och att vi kan göra skillnad. Tillsammans med andra arbetar vi för att skapa ett tryggt, klimatsmart och dynamiskt samhällsklimat där delaktighet och allas lika värde är grundläggande.
Ernst Rosén-koncernen omsätter 1 149 mkr, har 258 anställda, 3 200 lägenheter och 110 000 kvm lokaler. I koncernen ingår bl a Nääs Fabriker, Vallda Golf & Country Club, Barsebäck Resort samt en ägarandel om 50% i fastighetsbolaget Aranäs AB. Läs mer på www.ernstrosen.se

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv