Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Dormakaba Sverige

Business ControllerStockholm

Söker du en roll där du får arbeta både strategiskt och verksamhetsnära i ett av de största bolagen på den globala marknaden för passer- och säkerhetslösningar? Då kan detta vara nästa spännande utmaning för dig! Dormakaba Sverige söker nu affärsorienterad Business Controller som vill vara med att utveckla och stötta verksamheten.

Kort om Dormakaba Sverige
Dormakaba kännetecknas av en innovationsdriven kultur där alla är en del av företagets gemenskap, som är en viktig del av bolagets framgång och tillväxt. Hos oss kan du se fram emot en arbetsmiljö där kompetens är en dörröppnare och där utbyte av åsikter, idéer och erfarenheter är en del av den dagliga verksamheten.

Om rollen
I rollen som Business Controller kommer du få möjlighet att arbeta övergripande och proaktivt med analyser och processer för att stödja verksamheten. Du kommer arbeta verksamhetsnära och ha många kontaktytor inom organisationen. Du har ett tydligt affärstänk och kommer arbeta nära försäljningschef och chef supply chain för att bolla idéer samt rådgivande gällande affär, utveckling och förbättring. En viktig uppgift i ditt arbete kommer att vara att förbättra verksamhetens effektivitet genom att arbeta med ständig utveckling och förbättring av processer, rutiner och arbetssätt. Du kommer att ha stora möjligheter till att vara med och påverka att verksamheten lyckas nå sina övergripande mål.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Agera Business Partner till försäljningschef och chef supply chain
  • Följa upp och analysera resultat och nyckeltal
  • Driva budget- och prognosarbete
  • Göra analyser och skapa beslutsunderlag
  • Stötta respektive affärsområde i olika ekonomiska frågor och analyser
  • Ansvara för delar av vanligt förekommande controller arbete
  • Utveckla och förbättra styrning, planering och uppföljning
  • Ansvara för och driva olika större planerade projekt samt diverse adhoc projekt

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och förmåga att se verksamheten ur helhetsperspektiv. Du har en akademisk utbildning och har arbetat i ett flertal år inom controlling. Du är van att självständigt driva budget- och prognosprocessen och trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till cheferna i organisationen. Dessutom har du mycket god förmåga att presentera i skrift och tal. Du talar och skriver engelska obehindrat. Har du erfarenhet av SAP är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är en engagerad, nyfiken och prestigelös person som lätt skapar förtroende hos andra. Du är flexibel och kommunikativ och trivs i en föränderlig miljö och har förmågan att lyfta blicken och arbeta proaktivt.

Har vi väckt ditt intresse?
Vill du veta mer? Du är varmt välkommen att kontakta kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Helene Werme, helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

 

Sök jobbet

Om dormakaba Sverige AB

Vårt bidrag till ett tryggt samhälle för alla: Vi finns på platser där människor möts – runt om i staden eller runt om i världen. På skolor och universitet, på arenor, flygplatser, sjukhus och arbetsplatser. Vi arbetar med produkter för säkerhet, trygghet och hållbarhet på dessa platser, så att människor kan röra sig sömlöst genom sin vardag.
Med över 150 års erfarenhet av att arbeta med åtkomst och säkerhet på olika marknader, fortsätter vi att förnya och leverera de bästa produkterna, lösningarna och tjänsterna till våra kunder runt om i världen.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv