Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Avalanche Studios Group

Business ControllerStockholm

Vi söker en driven Business Controller med möjlighet att växa!

Du är engagerad och analytisk med en affärsorienterad förmåga då du kommer att arbeta nära och stötta affärsenheter och spelutvecklingsprojekt avseende finansiella frågor inom Avalanche Studios Group. Du kommer att ansvara för att tillhandahålla viktiga finansiella analyser, budgetering och projektuppföljningar för att möjliggöra datadrivna och välgrundade affärsbeslut.

Du ingår i ett ekonomiteam på åtta medarbetare, varav tre andra Business Controllers, och du rapporterar till Business Controller Manager. Du kommer att arbeta tillsammans med CFO, övriga Business Controllers, Finance Manager för studion i New York respektive Liverpool samt tillsammans med övriga stakeholders i bolaget.

Vad kan Avalanche Studios Group erbjuda dig

Avalanche Studios Group erbjuder en spännande internationell arbetsmiljö och företagets mål är enkelt: att utveckla och publicera de bästa open worldspelen i branschen. För att uppnå detta uppdrag tror företaget på att anställa de bästa och tillhandahålla en mångsidig och stödjande miljö där stora talanger kan blomstra.

Vi tar individuell kompetensutveckling på allvar, så vi erbjuder möjligheter att kontinuerligt öka din potential. Vi är stolta över att vara ett högt funktionellt team, så om du värdesätter ansvar, bra lagarbete och rak kommunikation kommer du att passa in. Vi tror att du drivs av att vara delaktig i bolagets fortsatta utveckling i en spännande bransch samt att arbeta nära CFO och ledning.  

Om rollen

Som Business Controller på Avalanche Studios Group får du ansvar för några av projekten och kostnadsställena och agerar Business Partner gällande ekonomisk planering, uppföljning och analys. Du kommer också att arbeta med ständiga förbättringar av processer, verktyg och arbetssätt för att säkerställa en hållbar och solid Business Controlfunktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Uppföljning, budget/prognos, lönsamhetsanalys av affärsenheter, utvecklingsprojekt och liveprojekt
– Proaktivt stötta affärsenheter, utvecklingsprojekt, liveprojekt och andra intressenter i hur man tolkar resultat, uppnår korrekta budgetar och rullande prognoser och utmanar åtgärder och områden för att nå finansiella mål
– Ansvara för ekonomisk planering, månadsuppföljning och rapportering
– Ansvara för uppföljning och analys av resultaträkning, balansräkning och KPI:er för att driva lönsamhet och produktivitet
– Förstå och använda datadrivna rapporter från analys- och databassystemverktyg
– Vara delaktig i bokslutsarbetet med såväl intäktsbokningar som reservationer för projekt och kostnadsställen
– Ad hoc-analyser, Business Case och utvärdering av nya affärsmöjligheter och partnerskap
– Vid behov stötta Financial controllers i boksluts-, koncernrapporterings- och revisionsprocesser
– Stötta vid rapportering till Nordisk Games, en del av Egmont/Nordisk Film (Avalanche Studios Groups ägare)

Vem söker vi?

– Du har en akademisk examen inom ekonomi/redovisning eller andra relevanta områden
– Du har minst 3 års erfarenhet av Business Controlling och är van att arbeta kommersiellt
– Du har avancerade kunskaper i Excel och kan hantera stora mängder data samt förstå datamodeller och ekonomisk analys (erfarenhet av SQL eller liknande är meriterande)
– Du talar och skriver flytande svenska och engelska (engelska är koncernspråk)
– Du kan och vill jobba från vårt fina kontor i Stockholm (Södermalm) minst tre dagar per vecka

Som person är du analytisk och har ett starkt affärssinne. Du har en hög arbetsförmåga med förmåga att leverera korrekt och i rätt tid. Du är en stark lagspelare med ett prestigelöst och öppet tankesätt. I den här rollen kommer du att kunna ta initiativ, forma vårt sätt att arbeta och naturligtvis arbeta nära våra fantastiska spel. Därför ser vi det även som en stor fördel om du har erfarenhet från spelbranschen eller om du har ett genuint intresse för spel.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Avalanche Studios Group med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Nadja Linder, nadja.linder@mpya.se eller Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Avalanche Studios Group

Medarbetarlöfte – Vi ger mål istället för instruktioner och möjlighet att göra det bästa arbetet i din karriär. Våra värderingar – På Avalanche Studios Group tror vi på världar bortom gränserna, vi är engagerade i att utveckla en mångsidig och inkluderande arbetsplats. Vi är en jämställd arbetsgivare och värdesätter mångfald på vårt företag. Alla på Avalanche Studios Group har ett gemensamt ansvar för att skapa en öppen och inkluderande arbetsmiljö där alla behandlas lika och med respekt. Att vara en del av vår värld är inte beroende av var du kommer ifrån, ditt kön eller din sexuella läggning. Det handlar om din passion och kreativitet.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv