Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller till Affibody

Business ControllerStockholm

Söker du en controllerroll i en internationellt snabbväxande och innovativt Biotechbolag som utvecklar nästa generations läkemedel? Då kan detta vara nästa utmaning för dig! Affibody söker nu en affärsorienterad Business Controller som vill vara med att utveckla verksamheten.

Vad kan Affibody erbjuda dig?
Affibodys vision är att förbättra livet för patienter som lider av allvarliga sjukdomar, genom att vara ett vetenskapsdrivet företag, och genom att utveckla och kommersialisera innovativa läkemedel som utnyttjar Affibody®-teknologin. Arbetsmiljön präglas av tre starka värderingar – Caring, Ambitious och Goal-oriented, som är hörnstenarna i vår identitet. Dessa egenskaper söker vi hos nya medarbetare och det är viktigt att du kan identifiera dig med dessa. Vi är ett snabbväxande bolag som står inför fortsatt tillväxt och därav söker vi nu en Business Controller till huvudkontoret i Solna.

Om rollen
I den här nya rollen som Business Controller kommer du vara starkt delaktig i att driva och bygga upp en controllerfunktion tillsammans med CFO. Du kommer att ansvara för att genomlysa och uppdatera budget- och prognosprocessen. Du kommer även ansvara för uppföljning och analys i samband med bokslut och rapportering. Du kommer ha nära samarbete med projektorganisationen samt de funktionella grupperna för att stödja med kostnadskontroll och div adhoc analyser.

Du förväntas självständigt driva och utveckla processer och arbetssätt och på så sätt bidra till att Affibody lyckas nå sina övergripande mål.

I rollen ingår:

  • Driva och kvalitetssäkra arbetet med budget och prognos
  • Uppföljning och analys av utfall inklusive nyckeltal
  • Projektuppföljning
  • Kontinuerligt vidareutveckla processer, rutiner och verktyg
  • Rapportering till projektledare, ledning och styrelse
  • Fakturering av avtal samt uppföljning av faktiskt utfall mot avtal
  • Bistå vid rapportering till avtalspartners
  • Delta i olika planerade projekt samt diverse ad-hoc projekt

Vem söker vi?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och med förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du har en akademisk utbildning och har arbetat minst 5-7 år som Business Controller. Vi ser gärna att du har erfarenhet från internationell bolagsmiljö, har du dessutom erfarenhet från biotechbolag eller läkemedelsmiljö är det starkt meriterande.  Du är van att driva budget- och prognosprocessen och trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till chefer i organisationen. Därtill har du god förmåga att ta fram rapporter och presentera dessa både muntligt och skriftligt, både på engelska och på svenska.  Du har stort systemintresse och erfarenhet av BI-system.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är proaktiv, affärsinriktad och strukturerad. Vidare är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och trivs i en dynamisk föränderlig miljö. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Affibody med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helene Werme, helene.werme@mpya.se eller Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Affibody AB

Affibody utvecklar nästa generations proteinbaserade läkemedel som är baserade på vår unika kompetens och på våra världsledande patentskyddade plattformar Affibody®-molekyler och Albumod®-teknologin. Vi är en organisation med ett nittiotal medarbetare som har ett stort fokus på att utveckla nästa generations läkemedel. Affibody utvecklar värdefulla differentierade behandlingar som kan förbättra livet för patienter och vi fokuserar på indikationer och målproteiner där våra unika teknologiplattformar ger oss en fördel och där det finns ett stort medicinskt behov i en väldefinierad patientgrupp. Vi har utarbetat en effektiv process för att ta projekt till kandidatstadiet och har bred intern expertis för att kunna ta projekt genom klinisk fas. För att utöka vår kapacitet och maximera värdet av vår teknologi har vi omfattande samarbeten både med industrin och med välrenommerade forskare och kliniker.
Läs mer på https://www.affibody.se/
 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv