Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller med ansvar för internkontroll till K.G.M. Datadistribution

Business ControllerStockholm

Har du tidigare erfarenhet av internkontroll och/eller SOX? Har du också erfarenhet av en roll som controller och vill utvecklas? Då kan kanske denna kombinerade roll vara din nästa utmaning.

Vad kan KGM erbjuda dig?
KGM omsätter cirka 184 MSEK och har 84 medarbetare anställda, de flesta på vårt huvudkontor i Stockholm men också på våra mindre filialer i Sundsvall och Köpenhamn. Bolaget startade 1982 och har alltid visat god lönsamhet, sedan 2015 ägs vi av den internationella koncernen WPP. Vi sitter i fina lokaler i Västberga där vi också har ett eget gym.

Rollen som Business Controller är ny och du kommer få stort ansvar för att bygga upp rollen. Du kommer att arbeta nära våra Projektledare samt Produktion och stötta dem med underlag, analyser och business case. Avseende rollen som Processägare SOX finns det mesta på plats men du kommer att ansvara för att underhålla detta framöver.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;

  • Ansvara för att utveckla och driva företagets finansiella analys- och rapporteringsprocess
  • Budget och prognos
  • Analys och uppföljning
  • Skapa och underhålla rapporter i Excel
  • Processägare SOX
  • Ansvarig koncernrapportering SOX
  • SOX- och internrevisioner

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och tidigare av en roll som controller. Du har en förmåga att växla mellan det analytiska och affärsmässiga i rollen som Business Controller och det strukturerade som följer med ansvaret för internkontroll. Med bägge delarna behövs en pedagogisk förmåga.  För att lyckas i rollen krävs att du har tidigare erfarenhet av arbete med internkontroll, erfarenhet av SOX ser vi som meriterande. Då vi har ett amerikanskt moderbolag behöver du behärska såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar KGM med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se,  Då intervjuer och urval kommer att ske löpande välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt.  

Sök jobbet

Om K.G.M. Datadistribution AB

KGM Datadistribution AB är en kommunikationskoncern som bildades 1982. Verksamheten hjälper kunder med utskick av fakturor, kontoutdrag, kundbrev etc. Utskicken görs i första hand digitalt via internetbanker, mina sidor, email etc men även genom modern fyrfärgs inkjet-produktion för det analoga. KGM har produktionsanläggningar i Stockholm och Sundsvall samt en mindre filial i Danmark. Huvudkontoret är beläget i Västberga i Södra Stockholm. Totalt har företaget cirka 80 medarbetare. KGM har ett antal stora kunder såsom Swedbank, Softtronic, Telia, Comhem/Boxer, TryggHansa, MedMera Bank och TelgeEnergi. Dessa kunder står för en betydande del av företagets omsättning. Utöver dem har KPG även ett 40-tal mindre kunder. Sedan 2015 ärs KGM av den amerikanska koncernen WPP, en internationell koncern med fler än 200.000 anstälda. KGM agerar relativt självständigt i förhållande till WPP.
 

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv