Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Controller – Coop Syd

Business ControllerMalmö

Varmt välkommen till en grön och human organisation med sunda värderingar! Coop Syd söker en affärsinriktad Business Controller och du är efterlängtad!

Du rapporterar till David Wide som är chef för Business Controlling och ingår i ett controllingteam om sammanlagt tre personer. David är en erfaren och empatisk Business Controller som finns där för sina medarbetare och stöttar när det behövs. Tjänsten är placerad på det moderna, trivsamma kontoret på Entré i Malmö.

I denna roll kommer du främst att dela din tid mellan två verksamhetsområden inom Coop Syd. Det ena området är affärsområde X:-tra där du som Business Controller stödjer ledningen med både finansiella och operationella frågeställningar. Du kommer även att arbeta med affärsområdets resultat och ansvara för rapportering vidare till chefer och butiker. Rollen är också en viktig del av det taktiska ledningsforumet för affärsområdet där du bidrar med ekonomisk kunskap och analys. Delaktighet i budget- och prognosprocesserna, driva Business Case samt genomföra ad-hoc analyser kommer också vara en del av vardagen.

Rollens andra ansvarsområde innefattar controllinguppgifter med inriktning att stötta projektverksamheten. Här kommer du arbeta tillsammans med projektorganisationen i processerna kring Coops investeringar. Fokus är på uppföljning, prognos och analys av projektkostnader samt säkerhetsställande att dessa hanteras korrekt i balans- och resultaträkningen. Rollen deltar aktivt i investeringskommittémöten och bidrar där med beslutsunderlag. Controlling mot projekt är delvis under uppbyggnad i Coop Syd vilket innebär att du har goda möjlighet att bidra till att forma processer och arbetsmoment.

Vad kan Coop erbjuda dig?
Dagligvaruhandeln är en stabil och långsiktig bransch, Coops erbjudande är nödvändigt och en viktig del i omställningen mot en grönare och hållbar framtid. Du kommer att vara del av en företagskultur präglad av prestigelöshet, initiativförmåga och starka värderingar. Medarbetarna tar gemensamt ansvar och har en stark vilja att hjälpa varandra att lyckas. På Coop arbetar man för 3,7 miljoner medlemmar och är därmed Sveriges i särklass största kooperation.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Bokslutsuppgifter så som hantering av projekt samt vissa övriga ombokningar/korrigeringar som påverkar både balans- / och resultaträkning.
  • Analysera samt säkra resultat för affärsområdet X:-tra.
  • Ta fram rapporter/beslutsunderlag gällande affärsområdet X:-tra och projekt.
  • Ingå i affärsområdets taktiska ledningsforum och bidra med analys och uppföljningar.
  • Delaktighet i budget- och prognosarbetet.
  • Ad-hoc analyser främst riktade mot X:-tra affärsområde samt projektorganisationen.
  • Delta aktivt i investeringskommittén med framtagande av beslutsunderlag.
  • Ständigt söka optimera de systemstöd samt processer rollen verkar i.

Vem är du?
För att trivas och lyckas i rollen som Business Controller på Coop Syd behöver du ha ett intresse för affären. Som person är du ansvarsfull, nyfiken, strukturerad och har förmåga att skapa nätverk och att nå ut till verksamheten genom god kommunikation. Du har mycket goda kunskaper i Excel, är duktig på PowerPoint och du talar flytande svenska. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av Power BI och SAP men det är inget krav. Vi söker dig som har en akademisk examen så som civilekonom eller motsvarande och vi tror att du har 5-8 års erfarenhet med del av erfarenheten inom verksamhetsnära controlling.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill du höra mer?
Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar Coop Syd med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Bennet på tel. 070-3755075 eller kristina.bennet@mpya.se eller Per Cato på tel. 070-3009729 eller per.cato@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Om Coop Syd

Coop är en av Sveriges största livsmedelskedjor – vi har mer än 800 butiker och en framgångsrik onlinehandel. Vi är också ett av Sveriges största kooperativ – med flera miljoner medlemmar som hjälper oss att utveckla vår verksamhet. Vi har mer än 800 butiker från Katterjåkk i norr till Smygehamn i söder och butikerna omsatte nästan 45 miljarder kronor 2021. Våra 28 konsumentföreningar samlar våra 3,5 miljoner medlemmar. Coop Syd är den tredje största konsumentkooperativa föreningen inom Coop med ca 500.000 medlemmar. Föreningen driver verksamhet i Skåne samt i Blekinge län.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv