Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Analyst till S:t Eriks

Business ControllerLund

Vill du vara med och bygga framtidens S:t Eriks?

S:t Eriks behöver nu en stjärna som ska axla en ny roll som Business Analyst. Rollen innebär att man stöttar upp målsättningar och beslut för att optimera resultatet. Detta sker genom analys av operativa och finansiella data. Din roll blir även att utveckla, analysera och följa upp företagets KPI:er. Fokus i rollen är på finansiell analys och inte bokföring.

Tjänsten passar dig som har några års erfarenhet och som är redo för din nästa utmaning. Som person är du analytiskt lagd och har lätt att förstå siffror. Du är en riktigt fena på Excel och Power Point och har lätt för system.

Arbetsuppgifter

  • Utveckla, analysera och följa upp S:t Eriks finansiella dataunderlag och struktur
  • Utveckla, stötta och underhålla rapportering och budgetarbete
  • Bistå styrelse och ledningsgrupp med material och relevanta analyser
  • Utföra analyser och komma med förbättringsförslag kopplat till månadsrapportering

Stort fokus i rollen ligger på analys av företagets siffror och mål, uppföljning av detta samt hur man kan komma på förbättringsmöjligheter. Större delen av arbetet utförs i Excel och Power Point. En viktig del av arbetet är att kunna presentera data på ett lättförståeligt sätt samt att man kan kommunicera med företagets andra avdelningar. Du rapporterar till CFO och kommer att vara en del av ledningsteamet. Ekonomiavdelningen består av 10 personer och kontoret är beläget i Staffanstorp.  

Vem är du?

För att trivas i rollen ser vi att du är strategisk, analytisk och kommunikativ samtidigt som du är strukturerad och skapar ordning och reda. Du är en ”doer” som får saker gjorda och du är en nyfiken person som hela tiden vill lära nytt. Att få jobba brett är något du eftersträvar och gör att du har ett flexibelt och proaktivt arbetssätt. Kanske har du ett par års erfarenhet från revision och vill ta ditt nästa steg som Business Analyst, alternativt har du ett par års erfarenhet från en liknande roll. Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och engelska och svenska behärskar du i tal och skrift.

Har vi fångat ditt intresse?

Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar S:t Eriks med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Cathrine Wiberg på tel. 0707-383247, cathrine.wiberg@mpya.se alternativt Kristina Bennet på tel. 0703-755075, kristina.bennet@mpya.se     

 

Sök jobbet

Om S:t Eriks

S:t Eriks Gruppen utvecklar, tillverkar, säljer och levererar Mark-, Tak- och VA-system samt naturstensprodukter till entreprenörer och återförsäljare på den nordiska marknaden. Vi är ca 550 medarbetare vid fabriker och kontor över hela Sverige från Staffanstorp i söder till Piteå i norr. Bolaget har en årsomsättning på drygt 1 miljard. För mer information välkommen till www.steriks.se
S:t Eriks är ett helägt dotterbolag i Volati sedan hösten 2018. Volati är en svensk industrigrupp som idag äger drygt 40 bolag med verksamhet i 16 länder som genererar en årsomsättning på 7 miljarder.

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv