Lediga ekonomijobb

Varje ny utmaning ger ny kompetens som fogas till det som du redan kan. Hitta ditt nästa steg här.

Business Analyst Sales & Performance Marketing till Nelly

BI AnalystGöteborg

Be the fab you – ihop med oss!

Häng på ett grymt passionerat gäng på en expansiv resa. Nelly har varit en ledande modedestination för unga tjejer online i snart 15 år.

Som Business Analyst arbetar du i gränslandet mellan den kommersiella verksamheten och IT där du har en viktig roll i att förstå och förena de båda delarna. Genom stora mängder kunddata förklarar du och bidrar till att driva affären framåt i samarbete med verksamheten. Är du en analytisk och kommunikativ talang som trivs i en föränderlig miljö som tror på ett datadrivet arbetssätt, och har du arbetat med något liknande i något eller några år – då är detta rollen för dig, varmt välkommen med din ansökan. Tjänsten är placerad i Borås.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

I rollen som Business Analyst kommer du att vara ett viktigt stöd till verksamheten genom att ta fram analytiska och faktabaserade beslutsunderlag som bidrar till att nå de övergripande målen för Sales & Performance Marketing inom Nelly. Du kommer att ha stort fokus på affären – din roll är att översätta siffror och kunddata till handgripliga beslutsunderlag, där du agerar spindeln i nätet. Mer konkret innebär det att:

  • Du utför analyser av stora mängder kunddata i vår kunddatabas och omvandlar dem till värdeskapande kundinsikter för vårt arbete med kundsegmentering, CRM, CLV.
  • Du bidrar till affärsutveckling och innovation genom att analysera affärsmöjligheter och konsekvenser av olika scenarier genom scenarieplanering, modellering, riskbedömning och beredskapsplanering.
  • Du bidrar till utveckling, support och underhåll av rapporter/dashboards i våra BI-system och analytiska verktyg. Du utbildar verksamheten i dessa system och verktyg.

Du rapporterar till Chief Commercial Officer och kommer att ha ett nära samarbete med övriga BA på bolaget likväl som med nyckelroller på din avdelning och inom övriga organisationen. Du ingår en matrisorganisation där Head of Controlling är samordnare för gruppen. Tillsammans arbetar ni för att skapa samsyn kring verksamhetens behov.

Vem är du?

För att lyckas som Business Analyst tror vi att du har 2-5 års erfarenhet av en liknande roll inom kunddataanalys med fokus på affären samt en akademisk utbildning inom relevant område såsom systemvetenskap, statistik, ekonomi, eller motsvarande. Vidare ser vi att du har arbetat inom e-handel. Erfarenhet från modebranschen är meriterande.

Du har en teknisk kompetens för och erfarenhet av att kunna utföra avancerade kunddataanalyser med stora datamängder. Du har förmågan att visualisera en stor mängd data för olika intressenter inom organisationen. Vidare ser vi att du har mycket goda kunskaper i Excel, Qlik och Google Analytics, där du även kan agera kravställare på systemen. Du har också erfarenhet av att BI Data och Data Lake. Du är flytande i tal och skrift i svenska och engelska

I rollen som Business Analyst är det viktigt att du är kommunikativ och värdesätter att bygga starka relationer i organisationen, samt har förmågan att förklara komplexa ämnen i enkla termer. Du ser vikten av en visuell design av data i rapporter och presentationer och uttrycker budskapet på ett tydligt och inspirerande sätt. Vidare har du har ett stort intresse för kund och affären och specifikt hur bolagets strategier ska bidra till uppsatta mål. Du ser det stora perspektivet och kan koppla ihop din analys med hur affären kan utvecklas på olika plan. Slutligen utmanar du etablerade processer och arbetssätt genom att tänka nytt och utanför boxen.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Nelly Group med Mpya Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Lindén på telefon 0760-303100 , Linda Målberg på telefon 0733-807788 eller Anna Ström på telefon 0706-474811. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.

 

Sök jobbet
Business Analyst Sales & Performance Marketing till Nelly

Elin Lindén

Göteborg

Rekryteringskonsult

Vi ses på LinkedIn!

Om Nelly Group

Be the fab you – ihop med oss!
Häng på ett grymt passionerat gäng på en expansiv resa. Nelly har varit en ledande modedestination för unga tjejer online i snart 15 år med:

En omsättning på 1,4 miljarder kronor per år
2,1 miljoner kunder i Norden
1,3 miljoner följare i sociala medier
119 miljoner besök per år

 
Vi kan fashion bättre än någon annan – med budskapet Always celebrate the fab you! Nu tar vi nästa steg, vi tänker bli Nordens mest älskade varumärke för tjejer i åldrarna 15–25 år och därför händer det enormt mycket inom Nelly just nu. För att nämna ett axplock av våra pågående initiativ – och det är bara början:
 

Nelly Group har precis blivit ett självständigt börsnoterat bolag på Nasdaq OMX Stockholm. 
Vi centraliserar vår verksamhet till Borås för att stärka vår kultur och möjliggöra karriärsutveckling (vi flyttar ett 15-tal Stockholmsbaserade tjänster till Borås).
I januari 2021 flyttar vi in i helt nyrenoverade lokaler. Kontoret blir en skön manifestation av Nelly: Moderna och verksamhetsanpassade arbetsmiljöer och en möjlighet att fira och bejaka livet, varje dag!
Vi har precis byggt ett nytt supermodernt lager på 35 000 kvm i närheten av huvudkontoret dit vi flyttar under 2021. Här skall vi effektivisera vår verksamhet.  

Ekonom med pennmustasch

Funderat på att bli konsult?

Rollen som konsult ger en möjlighet till utveckling som är svår att matcha, eftersom du på kort tid kan se hur flera olika företag jobbar och därmed kan plocka ut kunskapsmässiga russin.

 

Läs mer om konsultlivet

Inget jobb som känns hundra? Regga ditt CV.

Mer än 50% av de jobb vi tillsätter sker via search och annonseras därför inte ut – därför blir vi glada om du reggar ditt CV här. Då kan vi hitta dig ändå, eller rättare sagt; då kan ditt drömjobb hitta dig.

 

regga ditt cv